ניחוחות שבת עם מירי זורגר • א – טו בשבט תשע"ד

מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • א – טו בשבט תשע"ד
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מדי שבוע אנו מעלים את המתכונים שהגישה מירי זורגר בתוכנית ניחוחות שבת עם מירי זורגר ויעל איבר.

והשבוע מתכונים לעוגת פלורנטין שקדים וגנש מוקצף, פלורנטין שקדים, פאי פיצוחים, ביסקוטי, מוס לימון על תותים, פטיפור גנש תפוזים ובחושה שקדים ופטל.

בתיאבון.

 

פלורנטין שקדים וגנש מוקצף

מצרכים
1 מתכון פלורנטים עם שקדים פרוסים

מלית
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' שמנת
3 כפות מחית נוגט
2 כפות קפה נמס
1/3 כוס ליקר אגוזי לוז או קפה

לטבילה
200 גר' שוקולד מטומפרר

לבסיס
מלבנים של שוקולד מריר

אופן ההכנה
מכינים פלורנטינות ואופים בפורמה של 3 על 3
מצננים וטובלים את הקצוות בשוקולד מטומפרר
מכינים את המלית
ממיסים שוקולד ושמנת למסה חלקה
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים למסה חלקה
מצננים במקרר
מקציפים וממלאים את הפלורנטינות

 

פלורנטין שקדים

מצרכים
170 גר' סוכר
200 גר' מרגרינה
55 גר' גלוקוזה
60 מ"ל קצפת
250 שקדים פרוסים
60 גר' קמח

אופן ההכנה
בסיר ממיסים סוכר מרגרינה קצפת וגלוקוזה להמסה מלאה
בכלי נפרד מערבבים שקדים וקמח ומוסיפים אל הבצק המבושל
מערבבים לרתיחה נוספת
שמים בפורמה ואופים 7 ד' בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות או עד להשחמה

 

פאי פיצוחים

מצרכים

לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה

למלית
100 גר' דבש
100 גר' סוכר
100 גר' מרגרינה
3 כוסות פיצוחים ואגוזים

אופן ההכנה
מכינים בצק מהמצרכים הנל ומניחים למנוחה לחצי שעה במקרר

הכנת המלית
בסיר שמים סוכר דבש ומרגרינה ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים לכיסוי מושלם

הרכבת המנה
מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית בקוטר 22
אופים אפיה עוורת עד להשחמה
מעבירים את מסת הפיצוחים אל התבנית המרופדת ואופים עוד 10 ד' נוספות
מגישים חמים

 

ביסקוטי

מצרכים
500 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה
1/2 כפית מלח
4 ביצים
300 גר' סוכר-1 1/2 כוסות
20 גר' סוכר וניל-4 כפיות
45 מ"ל ברנדי – 3כפות
350 גר' תערובת אגוזים ופירות יבשים

אופן ההכנה
מערבבים מצרכים יבשים
בקערת המקסר שמים את שאר המצרכים מלבד האגוזים ומערבבים למסה אחידה
מוסיפים את היבשים ומערבבים לבצק רך
מוסיפים את האגוזים ומערבבים לפיזור אחיד של האגוזים בבצק
מחלקים ל 2 ומעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

 

מוס לימון על תותים

מצרכים

לבסיס
קוביות תותים

למוס
500 מ"ל קצפת צמחית
מיץ מ2 לימונים+ זסט
1 כוס מים
1 אינסטנט וניל צרפתי
1/3 כוס ליקר

להגשה
גרנולה

אופן ההכנה
לחלק בכוסות אישיות את התותים
את מצרכי הקצפת יש לשים בקערה ולהקציף לקצף יציב
לזלף מעל התותים
לפזר גרנולה ולהגיש

 

פטיפור גנש תפוזים

מצרכים
300 גר' שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת
גרדת תפוזים מ1 תפוז
1/3 כוס ליקר דרמבוי

אופן ההכנה
ממיסים שוקולד ושמנת למסה חלקה
מוסיפים טעמים טועמים ומתקנים תיבול
מעבירים לפורמה ומקפיאים.

 

בחושה שקדים ופטל

מצרכים
300 גר' סוכר
1 כוס שמן
5 ביצים גודל לארג
155 גר' קמח
135 גר' שקד טחון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 כוסות פטל או כל פרי אחר
3 כפות מחית פיסטוק
לקישוט
חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה
שמים את המצרכים בקערת המקסר לפי הסדר הזה
ראשית מוצרים רטובים ומעל את היבשים
מערבבים רק עד לקבלת מסה חלקה
בתבנית יוצקים חצי מהמסה מעל מניחים את הפטל או כל פרי אחר ומעל יוצקים את שאר המסה
מקשטים בשקדים פרוסים
אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 40 ד' או עד שקיסם יוצא יבש



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    על מה מניחים את מחית הפיסטוק?
    תודה רבה על התכנית הנהדרת ועל העריכה במחשב.